Zenza

Zenza

Arabische Zenza lampen geven uw interieur een Oosterse sfeer. De belangrijkste kenmerken van de Zenza lampen zijn het gebruikte koperplaat en de zilverkleur. Tevens hebben Oosterse lampen een gaatjespatroon waar het licht doorheen valt. Met een heldere lamp in de kap krijgt u een vergrootlicht effect, terwijl u met een matte lamp een rustige sfeer creëert. Elke Zenza lamp is anders en uniek omdat deze handgemaakt is.

Zenza lampen

Zenza staat voor oosterse verlichting en is bekend over de hele werld! bekijk de Zenza Filisky, Tafellampen of het gehele assortiment van Zenza. Arabische Zenza lampen geven uw interieur een Oosterse sfeer. De belangrijkste kenmerken van de Zenza lampen zijn het gebruikte koperplaat en de zilverkleur. Tevens hebben Oosterse lampen een gaatjespatroon waar het licht doorheen valt. Met een heldere lichtbron in de kap krijgt u een vergrootlicht effect, terwijl u met een matte lamp een rustige sfeer creëert. Elke Zenza lamp is anders en uniek omdat deze handgemaakt is.

Oosterse lampen
Hier kunt u betoverende Arabische lampen vinden die uw interieur een sprookjesachtige sfeer geven. Zowel Marokko als Egypte staan bekend om de handgemaakte, artistieke producten, zoals Marokkaanse lampen of Egyptische lampen. Deze Egyptische lampen zijn gemaakt door echte vakmannen die bijzondere Oriëntaalse lampen laten ontstaan voor een betoverend effect. Oosterse lampen, Marokkaanse lampen, Egyptische lampen, Arabische lampen, de namen zijn meestal door elkaar te gebruiken. Toch verschillenen Marokkaanse en Egyptische lampen wel van elkaar. Marokkaanse lampen kenmerken zich door de Oosterse en Andalusische invloeden en zijn veelal gemaakt van mozaïek. Egyptische lampen hebben een gaatjespatroon dat een prachtig licht doorlaat en krijgen de naam filigrain lampen. Lampen zonder gaatjespatroon worden filisky lampen genoemd. U bepaalt zelf welk sprookjesachtig licht u wil creëren door het gebruik van verschillende gloeilampen. Gebruikt u een heldere gloeilamp in de Oosterse lamp, dan krijgt u een betoverend en sterk vergroot licht effect op de muren en het plafond, terwijl u met een zachtere lamp een rustige sfeer creëert.

Behandeling 
De lampen zijn gemaakt van messing en daarna zijn de lampen verzilverd. De lampen kunnen het best schoongemaakt worden met Zenza Zilverpoets. Een andere optie is vloeibare zeep. Smeer de vloeibare zeep zachtjes met de hand op de lamp. Laat de zeep twintig minuten intrekken, waarna u vervolgens de zeep er met water afwast of de zeep er met een zachte doek afhaalt. Pas op dat de fitting niet in aanmerking komt met het water om kortsluiting te voorkomen.  

Wanneer de zeep niet werkt, gebruik dan Cif (schoonmaakmiddel) voor de lamp. Smeer de lamp zachtjes in met Cif (niet schrobben) en laat het twintig minuten intrekken. Haal de Cif weg met een natte, zachte doek. Dit zal de vlekken laten verdwijnen. Wanneer de kleine gaatjes verstopt zijn, kunt u ze het gemakkelijkst met een cocktailprikker met een punt doorprikken. 
Als het zilver er helemaal af is, dan kunt een kleine fles vloeibare zilver bij de juwelier halen en de zilver zachtjes op de lamp smeren zodat er een nieuwe zilveren laag ontstaat.  
De lampen mogen niet met zilverpoets worden schoongemaakt, omdat dit de zilveren afwerking verwijdert. 

Zenza lampen
De eigenaresse van Zenza is Karin. Karin is zoals in een Oosters sprookje haar bedrijf begonnen. Ze reisde 16 jaar geleden door Egypte om mooie woonaccessoires voor haar nieuwe bedrijf Zenza te zoeken. Ze kwam niet alleen met prachtige woonaccessoires thuis maar ook met haar nieuwe Egyptische liefde Hussein, waar ze haar leven nog steeds mee deelt en haar liefde voor Egypte nog groter door is geworden. Elke Zenza lamp is anders en uniek omdat hij in Egypte met de hand wordt gemaakt. Alle Zenza lampen zijn een eigen ontwerp van Zenza zelf. Elke specifieke Zenza lamp is in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Zenza’s lampencollectie verwierf wereldwijd naam en faam bij stylisten, ontwerpers en architecten. De combinatie van ambachtelijk handwerk met een moderne 'twist' geeft de Zenza lamp een geheel eigen ziel en schoonheid. Ook de andere woonaccessoires van Zenza kunnen "Oriental Heritage" (sfeer) koppelen aan modern design. 

Fair Trade
Zenza is on the way to fair trade. Dit betekent dat Zenza na vele jaren van willen, denken, plannen en werken, probeert de levensstandaard van de medewerkers in Egypte en andere producerende landen te verbeteren, wat een mooi en goed initiatief is en alle Zenza woonaccessoirs een bijzondere ziel geeft. Zenza is dan nog wel geen origineel Fair Trade bedrijf, maar ze zijn wel goed en hard op weg om dit wel te bereiken. Door de stijlvolle design en handgemaakte Zenza lampen en woonaccessoires te kopen, wordt uw huis niet alleen sfeervoller, maar helpt u Zenza ook bij het bereiken van dit doel. Want bij iedere lamp die wordt gemaakt, probeert Zenza de levensstandaard van deze getalenteerde Egyptenaren beetje bij beetje te verbeteren. Zenza Oriental Heritage en Zenzational Zenza. Lampen en verlichting.