Heb je een vraag of kom je er niet helemaal uit? Wij hebben hier onder een aantal veel gestelde vragen opgesteld. Mocht je vraag er niet tussenstaan, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij reageren op werkdagen meestal binnen 1-2 uur.

Algemene vragen

Designwonen.com is onderdeel van Experieur B.V. en dit zijn onze gegevens:

Experieur B.V.
Tingietersweg 137
2031ER Haarlem
KvK: 69250251
BTW: NL857802185B01

Let op! Bovenstaand adres is geen retouradres en bezoek is enkel op afspraak mogelijk.

Heb je een product gezien waar je meer dan 15 stuks van wil afnemen? Neem dan contact met ons op, samen kijken wij naar de mogelijkheden

Wij verzamelen beoordelingen van klanten actief op Google, TrustPilot en ReviewSpot ben je tevreden over onze service? Beoordeel ons via een van bovenstaande links (of allebei), wij lezen alle beoordelingen dus ook die van jou! Ben je niet tevreden? Neem dan eerst contact met ons op, voor een oplossing!

Vragen over betalen

Designwonen.com biedt uiteraard meerdere betaalmethodes aan. Bij ons kun je betalen met o.a. iDeal, Afterpay (Achteraf Betalen), PayPal, Visa, Mastercard, Bancontact en via overboeking.

Staat je favoriete betaalmethode er niet tussen? Laat het ons dan weten.

Ja! Wij begrijpen dat je eerst wilt ontvangen en dan pas wilt betalen. Wij maken gebruik van Klarna, als je bij het afrekenen voor deze methode kiest dan kun je kosteloos achteraf betalen

Als je betaling is mislukt dan kun je de bestelling opnieuw plaatsen of contact met ons opnemen, wij kijken dan samen naar een oplossing.

Vragen over verzending

Heb je een bestelling bij ons geplaatst of wil je een bestelling plaatsen? Bij elk product staat de exacte levertijd vermeld. Is een product op voorraad? Dan verzenden wij je bestelling op werkdagen tot 23:00.

Ja, wij versturen ook onze producten naar België. Wij hebben daarom ook in ons betaalsysteem Bancontact/Mister Cash opgenomen.

Wij kunnen je bestelling in principe de hele wereld over verzenden, neem contact met ons op voor de bijkomende verzendkosten.

Vragen over garantie en retouren

Het is vervelend als een product defect of incompleet is geleverd. Wij willen je vragen om contact met ons op te nemen, zodat wij samen kunnen kijken naar een passende oplossing. Wellicht kunnen we het product omruilen en de missende onderdelen naleveren.

Ja, wij versturen ook onze producten naar België. Wij hebben daarom ook in ons betaalsysteem Bancontact/Mister Cash opgenomen.

Hoe annuleer ik mijn bestelling?
Zie je af van je bestelling? Als het pakket ons magazijn nog niet heeft verlaten, kunnen wij in de meeste gevallen de bestelling annuleren. Neem contact met ons op en dan helpen wij je graag verder!

Mijn bestelling is al onderweg, kan ik het nog annuleren?
Als jouw bestelling is klaargezet voor verzending of al onderweg is, kunnen wij deze niet meer annuleren. Je kan het product weigeren aan de deur, zodat de bestelling wordt teruggestuurd naar ons magazijn. Je kan de besteling ook aannemen en retourneren in één van onze winkels of opsturen naar ons magazijn. Lees hier hoe je jouw product retour kan sturen. Wordt of is jouw bestelling bezorgd bij een PostNL-punt? Als de bestelling na 14 dagen nog niet is afgehaald, wordt het pakket retour gestuurd naar ons magazijn. Ook kan je bij het PostNL-punt laten weten dat je het product wenst te retourneren, zodat zij het direct terug kunnen sturen.