Geachte heer, mevrouw, klant, relatie,

Lil.nl is per 24 april 2018 in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. R.J. Frans tot curator, kantoorhoudende Duijn Bloem Voss Advocaten te Zaandam.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mr. Frans op: frans@dbv-advocaten.nl


Dear sir, madam, customer, relation,

Lil.nl has been declared bankrupt on 24 April 2018 with the appointment of Mr. R.J. Frans to liquidator/curator, Duijn Bloem Voss Advocaten, Zaandam.
For more information you can contact mr. Frans at: frans@dbv-advocaten.nl

LiL.nl en Designwonen.com vragen faillissement aan

Sinds de uitzending van Tros Radar op 9 april jl. is de bedrijfsvoering van LiL.nl in een negatieve stroomversnelling geraakt. Klanten gingen tijdens en na de uitzending massaal hun bestellingen annuleren. Vervolgens halveerde de omzet. Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer (op rekening) te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vasthouden.

In de afgelopen periode heeft het bestuur van LiL.nl alles op alles gezet om de onderneming te redden. Maar met het wegvallen van een beoogde investeerder, bleek een redding niet langer mogelijk. Om deze redenen hebben wij helaas moeten besluiten om de bedrijfsvoering per direct te staken en zelf de faillissementen van LiL.nl B.V. en Designwonen.com B.V. aan te vragen. Het nog langer voortzetten van de exploitatie zou niet in het belang van onze klanten zijn.

Wij betreuren de situatie enorm en wij willen hierbij al onze trouwe klanten en leveranciers heel hartelijk danken voor de prettige samenwerking in de afgelopen zeven jaar. Voor nu is het wachten op de curator die de verdere afhandeling vorm zal moeten geven.

Informatie

Onze Voordelen

 • Gratis retourneren
 • 90 dagen bedenktijd
 • Snelle levering
 • Bepaal uw bezorgdag
 • Vragen? 035 - 203 14 22

Winkel in Bussum

Designwonen.com
Brinklaan 75
1404 ER Bussum

Openingstijden winkel
Wo / Do / Vr 10:00 tot 17:30 uur
Za 10:00 tot 17:00 uur

info@designwonen.com
+31 (0) 35 - 203 14 22
Ma t/m za 10.00 - 17.00

Retourneren

 • Reden opgeven is niet verplicht
 • Binnen Nederland en Belgie gratis retour sturen.
 • 90 dagen bedenktermijn op al onze producten.
 • Bij retour: je geld binnen 14 dagen terug.
 • Bij defect: in 90% van de gevallen heb je binnen 10 dagen weer een werkend product in huis.
 • Let op: maatwerk producten zijn uitgesloten van retour (perletta)

 

Stappenplan ruilen en retourneren

Stuk of ruilen? Neem contact op met de klantenservice.
Voldoet niet aan uw wensen? Log hier in en vraag een retouretiket aan. Dit retouretiket kunt u ook telefonisch aanvragen.

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommie producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Modelformulier
een link naar het modelformulier

Deelvergoeding

Bevalt uw aankoop toch niet helemaal, maar heeft u het al in gebruik genomen? Jammer!
Voor al uw aankopen geldt 30 dagen bedenktermijn, dus ook voor deze. Bij zichtbare gebruikssporen krijgt u van ons dan ook een deelvergoeding. Deze is altijd 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag.

Voorwaarden voor terugsturen van een gebruikt of inelkaar gezet product.

De deelvergoeding bedraagt altijd 75% van het originele aankoopbedrag.·Deze service geldt alleen voor producten die niet ouder zijn dan 30 dagen (vanaf de dag van ontvangst). Het product mag niet dusdanig beschadigd zijn dat de werking van het apparaat verminderd is. 

Status van retourzending
Via de track&trace code

 

Retourneren vanuit het buitenland 
Indien u niet woonachtig bent in Nederland, Belgie of Duitsland en u uw bestelling wilt retourneren, kunt u geen gebruik maken van gratis retourneren.
Voor bestellingen die beschadigd worden geleverd in Duitsland of België, kunt u een verzoek doen voor een ers-formulier bij onze klantenservice om het pakket gratis retour te zenden.

 

Extra Informatie
Voor voorraadinformatie, vragen of klachten over uw bestelling kunt u contact opnemen  met info@designwonen.com of +31 (0) 35 - 203 14 22. 
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.30 uur.

 

Zakelijke offertes
Retour op zakelijke offertes komen ten alle tijden te vervallen tenzij anders overeengekomen.

 

De overeenkomst herroepen (De order annuleren)
U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken va het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (pdf), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder faat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

LET OP: Uw product mag geen gebruikssporen vertonen. U kunt het product alleen in een zo oorspronkelijk mogelijke en onbeschadigde verpakking retourneren indien redelijkerwijs mogelijk, LiL.nl heeft het recht om eventuele kosten bij de consument in rekening te brengen als nodig is. Daarnaast kunt u de volgende producten niet retourneren: chocolade, verbruiksartikelen zoals meubelolie, verf en reinigingsmiddelen waarvan de verpakking is geopend, ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen, artikelen die wegens hygiëne niet geruild kunnen worden zoals stijl- en krultangen, tandenborstels, keukenapparatuur en overige producten zoals dekbedovertrekken waarvan de verpakking is geopend. Producten die ongemonteerd worden verzonden, kunnen na montage alleen gerourneerd worden als deze ook weer gedomenteerd en onbeschadigd zijn. U kunt contact met ons opnemen als u twijfelt.

Retouradres
Vredeweg 46
1505 HH Zaandam